Марсалек е един много амбициозен човек, с его, авантюрист, добър

...
 Марсалек е един много амбициозен човек, с его, авантюрист, добър
Коментари Харесай

Бивш шеф на ДАНС: Руските агенти никога не са си тръгвали от България

  " Марсалек е един доста упорит човек, с его, авантюрист, добър комуникатор. Бил е притеглен от тайнството на шпионския свят ". Това разяснява някогашният ръководител на ДАНС Цветлин Йовчев по bTV във връзка роденият в Австрия Ян Марсалек, за който се счита, че е управлявал българите, упрекнати във Англия за шпионаж в интерес на Русия. 
 
" На даден стадий от своята активност Марсалек е основал корпоративна разследваща конструкция. И това не е нещо извънредно – обикновено е той да притегли някогашни чиновници на австрийските разследващи служби. Възможно е на тях да не им е било известно кой е крайният гарант на събираната информация, в това число и за българския публицист Христо Грозев, както и каква е крайната цел на събираната информация ", разяснява още Йовчев. 
 
Според него това не е първият подобен случай, визирайки Робърт Максуел, който " също имаше връзки с България " и е подизиран за работа с цели три разузнавания. " Службите много постоянно употребяват и недипломатическо прикритие - предприемачи, публицисти и така нататък ", добави някогашният ръководител на ДАНС.
 
По мотив изгонените досега от страната ни няколко души, които бяха обвинени в шпионаж в интерес на Русия, той разяснява: " Руските сътрудници в никакъв случай не са си тръгвали от Европа и България - не би трябвало да подхранваме илюзията, че това са единствените (изгонените, бел.ред.), които разузнават на територията ни ".
 
За убийството на Мартин Божанов - Нотариуса Йовчев сподели: " Чух за него след покушението. Станалото провокира и мен тягостно възприятие, тъй като това нещо, се е случвало в системата на Министерство на вътрешните работи. Да не се лъжем, че тази скица, както и схемата на Пепи Еврото, са единствените за въздействие в правосъдната система. Такива схеми за въздействие има и в други системи. Корупцията има доста измерения ". 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР